Bier en collectes voor Kids United na brand

Vanuit meerdere hoeken komt er steun voor de voetballertjes van Kids United. Het kantinecomplex op sportpark Het Noorden in Groningen ging zaterdagochtend deels in vlammen op waardoor meerdere voetbalclubs met een fikse schadepost zitten.

Kids United is een club voor gehandicapte voetballers. Zij maakten gebruik van de kantines en kleedkamers van voetbalclub Potetos. De gebouwen werden in de as gelegd.

Biertje voor 1 euro

Meerdere clubs steken Kids United een hart onder de riem. Zo stimuleert studentenvoetbalclub The Knickerbockers hun eigen spelers vandaag flink te drinken: een biertje kost 1 euro in plaats van de gebruikelijke 80 cent. De opbrengst is voor Kids United.

The Knickerbockers kent het leed van een brand. Hun clubhuis ging tien jaar geleden ook in vlammen op.

Ook de club Groen Geel vraagt een iets hogere prijs voor het bier om Kids United te helpen.

Collecte bij FC

FC Groningen, vaste ondersteuner van Kids United, komt ook in actie. Directeur Hans Nijland liet weten dat volgende week bij de wedstrijd tegen Heracles gecollecteerd wordt.

Nog meer schade voor andere clubs

Van Kids United gingen vooral spullen in vlammen op. Twee andere clubs, Potetos en VV Groningen hebben nog veel grotere schadeposten. Hun kantines werden verwoest, vier kleedkamers zijn in de as gelegd en een hoop materiaal ging verloren. De clubs waren zelf eigenaar van de clubgebouwen.

Ook frisbeeclub Gronical Dizzines maakte gebruik van de gebouwen.

De kantine van VVK zit in hetzelfde gebouw maar kon gespaard blijven. De clubs komen maandag samen om te overleggen over de toekomst.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.