Bijval voor zorghotel in Menterne Wagenborgen

De gemeente Delfzijl moet meewerken aan de plannen om woonzorgcentrum Menterne in Wagenborgen voort te zetten als zorghotel.

Dat vraagt de Seniorenpartij Delfzijl donderdag via een motie in de gemeenteraad. Raadslid Jan Ottens is enthousiast over de pogingen in het dorp om een nieuwe start te maken in de Menterne nu de Zonnehuisgroep Noord het tehuis opdoekt en de laatste bewoners al zijn vertrokken.

Op zijn beurt is woordvoerder Siep Bos blij met de politieke bijval voor zijn initiatiefgroep. De plannen zijn nog pril, maar diverse zorginstanties staan volgens hem positief tegenover een rol in het beoogde zorghotel.

De initiatiefnemers willen het pand tegen sloopwaarde kopen van Woonzorg Nederland en na renovatie en vergroening verhuren voor bijvoorbeeld dagopvang en vervolgverpleging na ziekenhuisopname. De energiewinst zou de verbouw- en onderhoudskosten moeten dekken.

De gemeente moet de ‘frisse en nieuwe oplossingsgerichte kijk’ in Wagenborgen belonen door samen met de initiatiefgroep een haalbaarheidsonderzoek in te stellen, vindt Seniorenpartij-raadslid Ottens. Ook in het bestemmingsplan voor de locatie moet vrij baan worden gemaakt voor een doorstart als zorghotel.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.