Bloemen en een dikke duim voor jonge Winschoter die man uit kanaal redde

Bloemen en een dikke duim voor Quinten Stoetman. Foto: Ina Muntinga/ OldambtNu.nl

Quintin Stoetman uit Winschoten hielp de politie donderdag een oudere man uit het Winschoterdiep te redden. Reden voor politiechef Arie Vermeulen zaterdag bij de 22-jarige held langs te gaan en hem te trakteren op een bos bloemen.

Quintin Stoetman verrichtte zijn heldendaad, toen donderdagochtend bij de Kloosterbrug in zijn woonplaats een oudere man te water geraakte. Quinten, die als persfotograaf actief is voor onder meer de website OldambtNu.nl , arriveerde gelijktijdig met de gealarmeerde politie, nam de situatie in zich op, bedacht zich geen moment en schoot de politie te hulp.

‘Ik ben lifeguard in Zeeland en ben gewend om het water in te gaan. Dus toen ik de situatie had bekeken, bood ik aan om te proberen het slachtoffer naar de kant te krijgen’, zegt hij op OldambtNu.nl.

Politiechef Vermeulen is de Winschoter dankbaar. ‘In dit soort situaties zie je vaak dat omstanders een stapje terugzetten’, weet hij. ‘Maar in dit geval maakte Quintin een stap naar voren en konden wij zijn inzet goed gebruiken.’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen