Boa's controleren na anonieme tip kapsalon in Tolbert. 'We werken hard om het uit te zingen dan vind ik dit een beetje flauw'

‘Wordt hier illegaal geknipt?’ Marjon Veenhuizen van kapsalon Hair & Beauty in Tolbert kreeg woensdag twee boa’s op bezoek. Ze hadden een anonieme tip gekregen.

Veenhuizen: „We werken hard om ons door de lockdown te slaan en dan doet iemand een anonieme tip dat wij hier illegaal knippen. Dat vind ik een beetje flauw.” Waarom die anonieme tip dan gedaan werd? „Waarschijnlijk heeft iemand ons hier in de winkel aan het werk gezien, dat mag gewoon.”

‘Zo flauw’

Veenhuizen en haar collega’s knippen niet meer sinds de lockdown werd ingevoerd. „We maken gewoon bestellingen klaar die mensen via de webshop hebben gedaan.”

Ze baalt van het bezoekje van de boa’s. „Die mensen doen gewoon hun werk dus die neem ik niets kwalijk, maar mensen kunnen ons toch gewoon benaderen als ze denken dat er hier geknipt wordt? Het is zo flauw om dan gelijk de gemeente te tippen.”

Een handvol meldingen per week

Een woordvoerder van de gemeente Westerkwartier bevestigt het verhaal van Veenhuizen. „Bij Hair & Beauty in Tolbert werd niet geknipt. Er was alleen sprake van afhaalverkoop van haarproducten. Zij hielden zich netjes aan de regels.” De gemeente krijgt elke week een handvol meldingen binnen over winkeliers die zich niet aan de coronaregels zouden houden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Video
Coronavirus
menu