Boerenprotest veroorzaakt ruim 10.000 euro schade aan provinciehuis

Het herstel van de schade aan het provinciehuis na de boerendemonstratie van afgelopen maandag heeft in totaal 10.500 euro gekost, exclusief BTW.

Maandag verzamelde zich een grote menigte boeren met trekkers op het Martinikerkhof voor het Provinciehuis om te protesteren tegen het provinciale stikstofbeleid. Daarbij bekogelden demonstranten het Provinciehuis met eieren en stro, en een boer forceerde met een trekker de voordeur. Ook sneuvelde een raam op de eerste verdieping.

Gras Martinikerkhof is van de gemeente

De provincie heeft dinsdag alle schade schoongemaakt en hersteld. Inmiddels is duidelijk dat het protest 10.500 euro aan materiële schade heeft opgeleverd, laat provinciewoordvoerder Jan van der Meide weten.

De schade aan het gras op het Martinikerkhof, veroorzaakt door de trekkerbanden, is in dat bedrag overigens niet meegenomen; het Martinikerkhof is niet van de provincie, maar van de gemeente Groningen.

Boeren willen kapot gemaakt gras op Martinikerkhof herstellen: 'Maar dat werd niet gewaardeerd'
Lees verder

[firstName], je hebt net een artikel gelezen! Nu je hier toch bent, vragen we graag je aandacht voor het volgende:

Je hebt op dit moment een gratis account. En dat is natuurlijk prima. Je hebt daarmee toegang tot een belangrijk deel van het nieuws dat onze 100+ journalisten elke dag brengen, maar je mist nu wel veel. Zo kan je niet onbeperkt onze verdiepende PLUS-artikelen lezen en heb je ook geen toegang tot onze digitale krant. Zonde natuurlijk! Daarom bieden we je graag een proefabonnement aan, zodat je kennis kan maken met alle interessante extra’s die je nu mist.

Onze PLUS-artikelen bieden verdieping van het nieuws. Ook de extra's van het Dagblad vallen onder PLUS, zoals bijzondere columns en commentaren. Met trots gemaakt voor de lezers die willen weten hoe het écht zit. In tekst, foto en video leggen wij uit wat het nieuws betekent voor jou en jouw omgeving.

Bekijk proefabonnementen
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.