Bomenbuurt in Winschoten schrikt op van vergiftiging van meerdere katten

De bomenbuurt in Winschoten is opgeschrikt door de vergiftiging van meerdere huiskatten. Er is een vermoeden van opzet. ,,Wie dit op zijn geweten heeft is onbekend’’, meldt de politie.

Tot nu toe zijn vier poezen getroffen door vergiftigingsverschijnselen als gevolg van een ratten- en muizenbestrijdingsmiddel. Ze werden allen binnengebracht bij de DierenArtsenPraktijk aan de Industrieweg in Winschoten. Drie van hen zijn inmiddels gered, een vierde ligt in coma. De verschijnselen zijn verlamming en coma.

Geen sprake van kattenmoordenaar

Er is (nog) geen sprake van een ‘kattenmoordenaar’. Voor zover men bij de dierenartsenpraktijk weet zijn er nog geen dode katten gevonden.

De vergiftigde katten komen uit de omgeving Esdoornlaan en de Kastanjelaan, elkaar kruisende straten in de bomenbuurt. Onderzoek door Nationaal Vergiftigingen Informatiecentrum wees uit dat gaat om de stof alfachloralose.

Was iemand te royaal met bestrijdingsmiddel?

 Dat middel zit in een vaak gebruikt ratten- en muizenbestrijdingsmiddel. De mogelijkheid bestaat dat iemand hier te kwistig mee is omgesprongen en dat de katten ziek zijn geworden omdat zij vergiftigde muizen hebben gegeten.

Aan de bewoners van de bomenbuurt is het advies gegeven hun katten voorlopig binnen te houden. Ook voor honden is het middel gevaarlijk.

Van een van de vier ziek geworden katten is de eigenaar niet bekend. De gecastreerde kater, die inmiddels weer op de been is, is overgebracht naar het dierenasiel in Winschoten.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.