Bommenlegger Jumbo herkenbaar in beeld

Degene die zondagnacht een explosief bij de Jumbo aan het Overwinningsplein liet afgaan, staat herkenbaar op de camerabeelden. Dat meldt de politie.

Degene die zondagnacht een explosief bij de Jumbo aan het Overwinningsplein liet afgaan, staat herkenbaar op de camerabeelden. Dat meldt de politie.

Volgens woordvoerder Paul Heidanus is een groot deel van het gezicht te zien op de beelden die de beveilgingscamera's van de Jumbo maakten. Wie diegene kent, zal hem ook herkennen op de videobeelden, verwacht Heidanus. ,,We hebben goede hoop.'' Dinsdagavond vertoont de politie de beelden in het programma Opsporing Verzocht.

Zondag werd voor de tweede keer in een maand tijd een explosief neergelegd bij een Jumbo-vestiging in de stad Groningen. Dit explodeerde rond middernacht en vernielde een winkelpui en maakte een ster in de ruit.

In de nacht van acht op negen mei maakte de Explosieven Opruimingsdienst ook een explosief onschadelijk bij een vestiging van de Jumbo aan de Wilhelminakade. Hierover meldde Heidanus later dat het ging om een ‘serieuze bom die grote schade en mogelijk slachtoffers had kunnen maken als hij was ontploft'.

De politie vermoedt dat beide explosieven door één dader zijn geplaatst. Beide keren gebeurde het laat in de avond en was een Jumbo supermarkt het slachtoffer. Bovendien hadden beide explosieven hetzelfde ontstekingsmechanisme.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.