Boosheid na doodbijten pony Wildervank

Woede en onbegrip bij de eigenaren van drie pony’s die donderdagochtend werden aangevallen door een pitbull. Een van de dieren overleefde de aanval niet.

„Het was rond een uur of acht dat iemand bij ons aanbelde om te vertellen dat er een pitbull losliep bij onze pony’s”, zegt Natasja Vierhoven, dochter van de eigenaar van de dieren.

Dolle pitbull

„Ik bracht meteen de kinderen naar school en ik ben richting het weiland aan de Maagdepalmstraat gegaan om te kijken of er daadwerkelijk een hond losliep. Vervolgens zag ik dat een dolle pitbull achter onze pony’s aanrende en ze meerdere keren beet.”

„Ik heb toen direct de politie gebeld. Toen die arriveerde loste een agent een waarschuwingsschot waardoor de pitbull op de vlucht sloeg. De hond rende terug naar huis en zodoende wisten we wie de eigenaar was”, zegt Vierhoven.

Schrik

De schade is enorm. In de trailer achter het huis van de familie Vierhoven ligt de levenloze pony Petra. Zwaar toegetakeld door de pitbull. De andere pony’s staan op stal en zijn nog niet van de schrik bekomen.

„Ik vind het niet normaal dat mensen zulke honden hebben. Zo’n beest loopt gewoon los, het hadden ook kinderen kunnen zijn. Nou dan was de ramp niet te overzien geweest”, zegt Jouke Vierhoven, eigenaar van de pony’s.

De eigenaar van de pitbull liet aan de politie weten dat hij zijn huisdier laat inslapen. De familie Vierhoven zegt niet van plan te zijn aangifte te doen van het voorval.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.