Borden verergeren verkeerschaos rond Griffebrug

Chaotische verkeerssituaties zijn op de Griffeweg in de stad Groningen aan de orde van de dag sinds er groot onderhoud aan de Griffebrug gepleegd wordt.

Verkeer kan daardoor niet meer de stad inrijden. Volgens omwonenden heeft de gemeente Groningen met de plaatsing van verwijsborden bijgedragen aan de wanorde. ,,Het is nu wat rustiger omdat het vakantie is, de eerste twee weken was het een grote chaos”, weet buurtbewoner Nick Smit.

De borden die de weggebruiker bij de afgesloten route weg moeten houden,. helpen niet echt. ,,U kunt mag niet rechtdoor; gaat u maar links- of rechtsaf. Maar rechtsaf, de Boermandestraat in, kan niet en linksaf, naar de Barkmolenstraat, ook niet”, zegt Smit. Volgens hem zijn de aanwijzingen op de borden feitelijk onjuist. ,,Doorgaand verkeer is wél mogelijk. Via de Barkmolenstraat, parallelweg Europaweg en dan via de Meeuwerderweg, de Oosterweg of de Waterloolaan de stad in is een alternatieve route”, adviseert hij.

De gemeente vindt verkeer langs die route echter ongewenst. Smit zegt dat hij en zijn buurtgenoten op de Griffeweg vaak auto's halsbrekende toeren zien uithalen om te keren en naar de Europaweg terug te rijden. ,,Laatst probeerde er zelfs een stadsbus te draaien, wat na een paar keer steken ook lukte. Intussen stond het uitgaande verkeer vast.” De werkzaamheden aan de Griffebrug duren tot half september.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.