Boskalis en KWS doen verbetering Waddenzeedijk

Als het aan Waterschap Noorderzijlvest ligt, gaat de aannemerscombinatie Boskalis Nederland en KWS Infra de Waddenzeedijk tussen Eemshaven en Delfzijl verbeteren.

Het dagelijks bestuur heeft dit besloten na beoordeling van de aanbiedingen van vijf verschillende bedrijven. Het gaat om een voorlopige gunning, is dinsdag bekendgemaakt. De anderen kunnen beroep aantekenen. Bij de aanbesteding is niet alleen gekeken naar bedragen maar waren ook omgeving, planning en ontwerp van belang.

De versterking van de zeedijk is een miljoenenproject. Onlangs stelde het algemeen bestuur van het waterschap 172,8 miljoen euro beschikbaar. Over een lengte van twaalf kilometer wordt de dijk verhoogd, verbreed en aardbevingsbestendig gemaakt. Dat is nodig om te kunnen voldoen aan nieuwe rijksnormen die vanaf 2017 gelden.

Naast de verbetering van de zeedijk gaan nog meer projecten van start. Zo maakt de provincie ruimte voor natuur en komen op en rond de dijk recreatieve voorzieningen. De gemeente Delfzijl investeert in de uitbreiding van het stadsstrand, waarvoor Noorderzijlvest de zeedijk omlegt.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.