Bouw Eemsdelta Campus Appingedam kan beginnen

Foto: De Unie Architecten.

De Eemsdelta Campus die voor ruim 35 miljoen euro zal verrijzen op de plek waar in Appingedam eerder verpleeghuis Solwerd stond, kan beginnen. In het schooljaar 2022/2023 opent de onderwijscampus naar verwachting haar deuren.

De Eemsdelta Campus wordt gebouwd door BAM Bouw en Techniek, met een budget van 35.500.000 euro.

loading

Vier scholen zullen zich op de campus vestigen: de George Martens School, het Rudolph Pabus Cleveringa Lyceum, het Theda Mansholt College en het Noorderpoort. In totaal zullen zo’n 1700 leerlingen op het terrein naar school gaan.

loading

‘Tiny forest’

Op de campus moeten een hoop faciliteiten komen: studio’s voor film, muziek en grafische technieken, een sciencevleugel met labs, een theater, danszaal, multicourt, indoor sportzalen, techniekwerkplaatsen, moestuinen, pluktuinen, een sportstrand en een ‘tiny forest’. Het gebied rondom de Eemsdelta Campus wordt voor de regio toegankelijk als ‘landschapspark voor cultuur, sport en recreatie’.

loading

Het ontwerp voor de campus is in samenwerking tussen Stichting VO Eemsdelta, De Unie Architecten, Felixx Lanschapsarchitecten en gemeenten Delfzijl en Appingedam tot stand gekomen. De bouw start deze maand.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu