Boze Groningers protesteren zaterdag in Assen

Uit protest tegen het definitieve gasbesluit organiseert De Coalitie Gasverzet Groningen verschillende protestmarsen die allemaal eindigen bij het hoofdkantoor van de NAM in Assen.

Zaterdag 24 september vertrekken vanaf verschillende plekken protestmarsen naar Assen. Vanuit de stad Groningen vertrekken actievoerders op de fiets, vanuit Assen te voet en vanuit het aardbevingsgebied komen de demonstranten met de tractor of de auto.

Eenmaal op locatie willen de actievoerders zelf een zogenaamde ‘lokale aardbeving’ veroorzaken door massaal te springen met behulp van trilplaten.

VRIJBRIEF
De actie is een reactie op het besluit om de gaswinning voort te zetten op het niveau van 24 miljard kuub voor vijf jaar. Volgens de woordvoerder van Gasverzet Groningen ‘krijgt de NAM hiermee een vrijbrief om gewoon door te gaan met het kapotmaken van de huizen in onze mooie provincie.’

De Coalitie Gasverzet Groningen is een samenwerking tussen organisaties als Milieudefensie, de Groninger Bodem Beweging, Goan voor Grunn, Fossielvrij Groningen Groningers in Opstand, Groenfront!, Onze Klei en Hou Groningen Overeind.

Volgens het evenement op Facebook gaan er voorlopig 134 demonstranten naar Assen om hun stem te laten horen.Boz

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.