Brand in centrum Groningen onder controle (+video)

Op de hoek van de Carolieweg en de Gelkingestraat in Groningen woedde zondagmorgen een forse brand in een bovenverdieping van een pand. In het pand is onder andere kledingwinkel Lange Dame gevestigd. De brandweer heeft inmiddels gemeld dat de brand uit is.

Bewoners werden zondagochtend wakker van het alarm. De brandweer ontruimde het pand en kwam met meerdere wagens ter plaatse. Bewoners van alle nabijgelegen panden kunnen weer terug naar hun woningen. Bij de brand zijn er geen gewonden gevallen.

Omdat de brand moeilijk te bereiken was, werden er hoogwerkers ingezet om de brand te blussen. Ook de brandweer uit Haren was ter plekke om de brand te bestrijden.

Binnenstad

Bij de brand kwam een grote hoeveelheid zwarte rook vrij die zich over het centrum verspreidde. De omliggende panden werden ontruimd en bewoners werden in de buurt opgevangen. De brandweer adviseerde mensen om ramen en deuren gesloten te houden.

Naast het blussen van de brand controleerde de brandweer ook omliggende panden. Er werd onder andere gecontroleerd op de aanwezigheid van koolmonoxide.

Winkelstraat

HEMA meldt dat het filiaal aan de Herestraat zondag open is. Een klein gedeelte van de Carolieweg zal gedurende de dag nog afgesloten zijn, vanwege de brand.


Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Later meer.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.