Brand seksclub Swingers Dream Waterhuizen aangestoken, verzekeraar looft beloning uit voor de gouden tip

Seksbaas Rambod Radfar de dag na de brand bij seksclub Swingers Dream in Waterhuizen. Foto: Ina Reitzema

De brand die vorig jaar juni sekshuis Swingers Dream in Waterhuizen in de as legde, is aangestoken. De verzekeraar looft een beloning uit voor informatie die leidt naar de dader(s).

Biesboer Expertise kondigt in opdracht van de verzekeraar de beloning aan in een advertentie in Dagblad van het Noorden van zaterdag 11 januari en op de eigen website. Volgens Gordon Sheenan van het Noord-Hollandse onderzoeksbureau is het een laatste poging om de brandstichting op te lossen. Onderzoek van de politie heeft niks opgeleverd. ,,We hopen op deze manier op nieuwe informatie die leidt naar een of meerdere verdachten.’‘

Politie en onderzoeksbureau constateren brandstichting

Experts van Biesboer concludeerden op basis van onderzoek ter plekke dat de brand in de seksclub langs het Winschoterdiep is aangestoken. De politie kwam tot eenzelfde conclusie. Details willen beide organisaties niet kwijt. ,,We geven geen daderinformatie prijs’’, zegt Sheenan.

De advertentie rept van een ‘aantrekkelijke beloning’ ,,De verzekeraar bepaalt achteraf welk bedrag wordt uitgekeerd. Als dankzij een tip een verdachte wordt aangehouden en veroordeeld, kan de verzekeraar de schade verhalen. De beloning gaat dan ook omhoog.’‘ Verzekeraars noemen zelden vooraf bedragen. ,,We willen geen gelukzoekers aantrekken die niets weten en toch het geld proberen te pakken.’‘

loading

Sekshuis mag niet worden herbouwd door eigenaar

Eigenaar Rambod Radfar van het door brand verwoeste sekshuis Swingers Dreams in Waterhuizen mag volgens de gemeente Midden-Groningen de zaak niet herbouwen. Dat is besloten op basis van een bibob-procedure, een integriteitscheck ter voorkoming van criminele activiteiten in misdaadgevoelige branches.

Radfar zegt dat hij wil herbouwen zodra de verzekeraar heeft uitgekeerd. ,,Het wachten is op het geld.’’ Maar volgens de gemeente is dat dus uitgesloten. ,,Deze meneer mag geen zakelijke banden hebben met de exploitatie van een eventuele nieuwe seksclub op deze plek’’, zegt een woordvoerder.

Vergunning ingeperkt na integriteitsonderzoek

In 2016 vroeg Swingers Dream uitbreiding aan voor een prostitutievergunning. Maar na de integriteitscheck legde de gemeente het bedrijf aan banden. ,,De uitkomsten waren voor ons reden de vergunning in te perken’’, aldus de woordvoerder.

De ondernemer ontkent criminele activiteiten. ,,Ik heb een verklaring van goed gedrag.’’ De exploitatievergunning staat niet op naam van Radfar, maar hij was wel het gezicht van de zaak.

Seksclub eigenaar deed aangifte tegen verdachte

De seksclubeigenaar zegt dat hij er van meet af aan rekening mee hield dat de brand was aangestoken. ,,Ik heb ook een verdachte op het oog, een concurrent. Ik heb aangifte tegen hem gedaan maar volgens de politie is er geen bewijs tegen hem’’, aldus Radfar.

Swingers Dream was gesloten toen de brand uitbrak op 26 juni rond 22.30 uur. Die middag was er nog wel een sexy porn-party gehouden. Het weekend ervoor had de eigenaar het 10-jarig bestaan gevierd met klanten.

menu