Brandweer Uithuizen vraagt 80-jarige als vrijwilliger

Chris Bakker uit Uithuizen is vereerd met de uitnodiging. De 80-jarige is in een persoonlijk schrijven gevraagd als brandweervrijwilliger voor de blusgroep Uithuizen.

Hoge nood

,,De nood is hoog”, erkent Jaap van Houten van de brandweer Groningen. Voor de nieuwe blusgroep Uithuizen, die ontstaat uit de samenvoeging van de vrijwillige blusgroepen uit Usquert en Uithuizermeeden, heeft de brandweer veertien mensen nodig.

,,We hebben huis-aan-huis kaartjes verspreid. De vrijwilligers moeten in Uithuizen wonen en werken. We vroegen ons af: hoe bereik je die mensen? Toen hebben we gekozen voor de verspreiding van de kaartjes. Die zijn inderdaad bezorgd bij veel mensen die ouder zijn dan onze doelgroep van mensen tussen 18 en 49 jaar.”

‘Alleen mannen’

Eén van hen is Chris Bakker (80): ,,Ik kreeg een persoonlijk schrijven van de brandweer Groningen met een kaart. Die hoefde ik alleen maar in te vullen en dan was ik brandweerman geworden.” Hij verbaast zich erover dat hij wel en zijn vrouw niet gevraagd is. ,,Ze willen kennelijk alleen maar mannen.”

Bakker zegt met de nodige ironie zich vereerd te voelen. Hij zegt: ,,Ik voel me bevoorrecht. De enige ervaring die ik op dit vlak heb, is dat ik vroeger in militaire dienst brandpiket heb gehad.” Voor Nieuwsblad van het Noorden deed Bakker als correspondent in de jaren 70 verslag van tal van branden.

Inmiddels hebben zich zeven kandidaten gemeld als brandweerman. Daar zit Bakker niet bij.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.