Brandweer duikt demonstratief naar beter pensioen

Geen persoon te water, maar toch duikt de Groningse brandweer dinsdagmiddag in het Verbindingskanaal bij het Groninger Museum. Er wordt een duikdemonstratie gegeven.

Met de demonstratie vragen de brandweerlieden aandacht voor een goede pensioenregeling. De demonstratie vindt plaats tussen 14 en 16 uur.

De actie maakt deel uit van de landelijke brandweeracties die op 27 juni zijn begonnen. Inmiddels draait de brandweer in 21 van de 25 veiligheidsregio’s alleen nog maar zondags- en wachtdiensten. Met de acties vragen de brandweermensen aandacht voor een fatsoenlijke pensioenregeling.

In 2006 is de FLO-regeling (Functioneel Leeftijdsontslag) ingevoerd, waardoor brandweermedewerkers eerder kunnen stoppen met werken tegen gedeeltelijke doorbetaling van hun loon. Sinds de invoering van de regeling is de wet- en regelgeving inmiddels zo vaak veranderd dat het niet meer uitvoerbaar en achterhaald is, met nadelige gevolgen voor de inkomsten. Daarom willen de brandweermensen een reparatie van de regeling. De werkgever, de VNG, is er tegen.


Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.