Brandweer moet toch weer blussen bij Virol

De brandweer is zondag toch weer aan het blussen geslagen op het terrein van Virol. De papierresten die daar lagen begonnen weer te roken.

,,En daardoor ontstond weer overlast’’, vertelt woordvoerder Jop Heinen van de brandweer. ,,Niet zodanig dat we weer een waarschuwing moeten afgeven om ramen en deuren dicht te houden. Maar de directe omgeving van het bedrijf heeft er wel last van. Het plaatselijke korps is er daarom naar toe gegaan.’’

Dinsdagavond werden enkele loodsen van afval- en papierverwerker Virol door brand verwoest. In de loodsen lag papier en archiefmateriaal en de rookontwikkeling was daardoor groot. Mensen in de wijde omgeving werd geadviseerd deuren en ramen dicht te houden.

Het blussen ging ook in de dagen erna door, maar afgelopen vrijdag staakten de brandweermensen hun werk. ,,De eigenaar had een privaat bedrijf ingehuurd dat na het weekeinde verder zou blussen’’, zegt Heinen. ,,Dat gaat ook gebeuren. Maar nu zijn de resten toch weer beginnen te roken en komen we in actie. Dat is onze verantwoordelijkheid.’’

De brandweer bluste gisteren vooral met schuim. ,,We leggen een schuimlaag op de restanten van het papier aan en die moet zorgen dat de zaak niet weer opnieuw gaat smeulen en roken’’, aldus Heinen. Gisteren ging trouwens ook nog het slopen van de restanten van de loodsen door.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.