'Breng Groningen niet opnieuw in vertwijfeling (over schadevergoeding): bied hulp'

Foto: Archief/Huisman Media

,,Geef gedupeerde Groningers nu eindelijk eens het voordeel van de twijfel.” Dat zegt Nico Stolwijk van Vereniging Eigen Huis, naar aanleiding van een artikel in deze krant, waarin TNO en TU Delft stellen dat schade aan huizen in aardbevingsgebied niet wordt veroorzaakt door bodemdaling.

Volgens Kennisinstituten TNO en Technische Universiteit (TU) Delft zijn de diepe dalingen en stijgingen van de bodem rond Norg en het Groninger gasveld niet de oorzaak van schade aan woningen en andere gebouwen. Andere experts zeggen dat er wel degelijk een verband is tussen deze schades en de gaswinning.

Nieuwe onzekerheid

Stolwijk: ,,Geef gedupeerde Groningers nu eindelijk eens het voordeel van de twijfel. Dit is het zoveelste voorbeeld van discussies die over hun hoofden worden gevoerd. Het brengt alleen maar nieuwe onzekerheid terwijl deze huiseigenaren al jarenlang strijden om de overduidelijke schades aan hun woningen vergoed te krijgen. Het lijkt wel alsof alles op alles wordt gezet om zo min mogelijk te hoeven uitkeren”.

Vereniging Eigen Huis bracht samen met de Groninger Bodem Beweging en het Gasberaad het Sociaal Handvest Groningen uit, als pleidooi voor een menselijke oplossing van de problemen in Groningen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen