Bronswijk-park Wagenborgen kost Delfzijl 1 euro

De in april overeengekomen aankoop van het vroegere terrein van psychiatrisch ziekenhuis Groot Bronswijk in Wagenborgen kost de gemeente Delfzijl 1 euro.

Voor dit symbolische bedrag neemt de gemeente tien jaar na sluiting van Groot Bronswijk 24 hectare van het terrein over van Woonzorg Nederland.

‘Landschapspark’

Delfzijl heeft samen met Dorpsbelangen en wooncorporatie Groninger Huis plannen ontwikkeld om het gebied te herontwikkelen tot een ‘landschapspark’, met onderwijs-, woon- en zorgvoorzieningen.

In 2018 begint al de bouw van een nieuw kindcentrum op de kop van de Bronswijk-locatie. Dat biedt vanaf schooljaar 2019/’20 onderdak aan voor basisschool De Kronkelaar en een peuteropvang van Kids2be.

Gezondheidscentrum

De villa bij de entree van het park (foto) is aangekocht door Groninger Huis en wordt verbouwd tot ouderenappartementen en een gezondheidscentrum, met onder meer onderdak voor de lokale huisartsen- en fysiopraktijk. Ook daarover wordt snel duidelijkheid verwacht.

Twaalf hectare van het ziekenhuisterrein blijft buiten de overname. Daarover onderhandelt Woonzorg Nederland nog met Solar Green Point. Dat bedrijf wil hier samen met Dorpsbelangen een zonnepark bouwen met 12.500 zonnepanelen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.