Bruggen in Veendam verlicht voor Sint en Kerstman

Het heerlijk avondje moet nog komen, maar in Veendam zijn ze al druk bezig met een grootse intocht van de kerstman.

Sint en kerst smelten samen, daar weten ze in Veendam alles van. In aanloop naar de feestdagen zijn ze er bezig met èn het Sinterklaasfeest en de tweedaagse kerstmarkt met intocht van de kerstman.

Goed, eerst de Sint. Die heeft vanaf vandaag een eigen onderkomen aan het Veenlustplein, ingericht door de Ondernemersvereniging Veendam Centraal (OVC). Een leeg winkelpand is ingericht als huiskamer waar kinderen onder begeleiding van Pieten op de woensdag- en zaterdagmiddag kunnen knutselen.

Stoomtrein en arrenslee

Ondertussen werkt een groep ondernemers, onder leiding van Henry Holwerda, al weken aan de kerstactiviteiten. Liefst 500 kinderen, verkleed als engel of herder, wil hij op de been hebben die de kerstman zaterdag 17 december begeleiden.

Arriveert Sinterklaas met de stoomboot, zijn evenknie komt naar Veendam met een stoomtrein van de STAR. In een arrenslee gaat het naar de levende kerststal in het centrum. Maar dat is nog niet alles. Ondernemers en vrijwilligers proberen voor 1 december zeker dertig bruggen en bruggetjes verlicht te krijgen. Ook aan het Beneden Westerdiep en de Blankensteinkade wordt verlichting aangebracht. In totaal is daarvoor zeker 3 kilometer aan ledlampen nodig. De bruggen blijven de hele decembermaand verlicht.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.