Brugleuningen en picknicktafel doormidden gezaagd in Stedum

Op het fietspad richting Ten Boer is een spoor van vernielingen aangericht. Bij een brug zijn de brugleuningen aan beide kanten afgezaagd. Een picknicktafel nabij het bruggetje Peertil is doormidden gezaagd.

Sieger Wiersma zag zaterdagochtend tussen rond 11 uur tijdens een wandeling de schade. ,,Ik denk dat het vrijdag laat of zaterdagochtend heel vroeg gebeurd is’’, zegt Wiersma. ,,Het is keurig gezaagd, niet afgebroken of getrapt. Het is hard hout, dus het zagen is veel werk. Daar ben je wel even zoet mee.’’

Picknicktafel

De houten brugleuningen zijn in het water gegooid. Bij het bruggetje nabij Peertil is een picknicktafel doormidden gezaagd. Het ijzeren hekje op het bruggetje is verdwenen.

,,Bij het gemaal bij het sluisje, vlakbij de picknicktafel werden dit voorjaar al twee keer vernielingen gepleegd’’, vertelt Lies Oldenhof, raadslid en fractievoorzitter van de PvdA in Loppersum. ,,Er is niemand opgepakt voor die vernielingen.’’

,,Er is misschien een persoon of er zijn meerdere mensen die hier lol in hebben. Het is natuurlijk idioot. Het is erg grof vandalisme’’, zegt Oldenhof.

De politie is op de hoogte van de vernielingen. De gemeente Loppersum heeft linten gespannen op de plekken waar eerst de brugleuningen stonden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.