Buren SV Marum bang voor hinder kunstgras

Omwonenden van het sportcomplex van SV Marum hebben grote weerstand tegen het plan van gemeente en club voor de aanleg van kunstgras.

De voetbalvereniging ziet het liefst dat het kunstgras wordt gelegd op het hoofdveld van het complex. Juist dit veld grenst aan huizen. Bewoners ervaren nu al overlast van voetbalactiviteiten. Kunstgras maakt intensiever gebruik van het veld mogelijk. De buurt vreest dat geluid- en lichthinder hierdoor sterk toenemen.

Bezwaarschriften

B en W zijn er niet in geslaagd tijdens twee informatiebijeenkomst de buurt gerust te stellen. Er zijn twintig bezwaarschriften ingediend. De buurtbewoners spreken de gemeente aan op deze locatiekeus omdat zij de vereiste 370.000 euro op tafel moet leggen waardoor het kunstgras mogelijk wordt. Namens vijf bewoners van de A.S. Talmalaan drong advocaat Eric van der Goot van Rotshuizen Geense Advocaten er maandagavond bij de raadscommissie op aan eerst nader overleg te plegen met de buurt, alvorens het geld beschikbaar te stellen.

Als het kunstveld onverhoopt toch op het hoofdveld wordt gerealiseerd, overweegt Van der Goot namens de buurt juridische stappen. ,,Wij zullen dan ons best doen om slechts beperkt gebruik van het kunstgras bij de rechter af te dwingen.’’ VVD-voorman Harry Stomphorst toonde zich geërgerd over dit dreigement.

Geen uitgemaakte zaak

Volgens wethouder Hans de Graaf (ChristenUnie) is het geen uitgemaakte zaak dat het kunstgras op het hoofdveld komt: ,,Er zijn meerdere scenario’s die voor het college open staan.’’ Een raadsmeerderheid wil dat over twee weken toch alvast over de subsidie wordt beslist.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.