Burgemeester Eemsmond woest over azc-verzet uit haar naam

Burgemeester Marijke van Beek van Eemsmond is zeer ontstemd omdat iemand uit haar naam en functie oproept tot verzet tegen de komst van een azc.

Ze heeft aangifte gedaan bij de politie. Via het Meister Journaal, een lokale nieuwssite over Uithuizermeeden, kwam het bericht zaterdag in omloop. ,,Ik wil niet dat mijn naam en functie worden misbruikt. Zeker niet voor deze boodschap. Ik zou nooit oproepen tot verzet tegen een azc. Een hele kwalijke zaak'', aldus Van Beek. ,,Verachtelijk en verwerpelijk dat iemand uit mijn naam zijn of haar idee hierover verspreidt.''

De politie neemt de zaak serieus en heeft de degene die het bericht heeft doorgezet achterhaald. De tekst is verwijderd. Er wordt nog gezocht naar degene die de nep-account heeft aangemaakt.

In Uithuizen houdt de gemeente op 21 april een infoavond om de optie voor een asielzoekerscentrum aan de Havenweg met inwoners te bespreken. ,,Er is nog niets besloten en we willen graag een rustige avond'', aldus de burgemeester. Alleen inwoners van Uithuizen, Zandeweer en Doodstil kunnen de bijeenkomst op vertoon van de uitnodigingsbrief bezoeken.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.