Burgemeester Stoel van Ameland over gevonden lichaam Duits meisje (14): 'We zijn opgelucht dat er een eind komt aan de onzekerheid van haar familie'

,,We zijn opgelucht dat het meisje is gevonden en dat er een eind komt aan de onzekerheid van haar familie", zegt burgemeester Leo Pieter Stoel van Ameland. Foto: ANP

Burgemeester Leo Pieter Stoel van Ameland heeft met verdriet kennisgenomen van de vondst van het stoffelijk overschot van het vermiste Duitse meisje (14). Het lichaam werd vrijdagmiddag bij een booreiland in de Noordzee aangetroffen.

,,We zijn opgelucht dat het meisje is gevonden en dat er een eind komt aan de onzekerheid van haar familie”, zegt Stoel. ,,Ik heb heel veel waardering voor iedereen die meegeholpen heeft met zoeken en wil mijn dank uitspreken aan alle mensen die zich de afgelopen week hebben ingezet. De gemeente Ameland leeft intens mee met de familie. We wensen ze heel veel sterkte toe.”

Zonsondergang

Het meisje raakte zaterdagavond vermist. Ze was met haar vader en zus in zee naar de zonsondergang gaan kijken, toen ze in de problemen kwamen en afdreven. De vader en zijn andere dochter konden aan de kant komen, maar het meisje werd niet meer gezien.

Naar het slachtoffer is gezocht, onder meer door het dregteam SOAD (Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen) met ondersteuning van het Landelijk Team Onderwaterzoekingen. Ook vissers zochten mee met hun kotters.

menu