Burgemeester Ten Boer: Bevingsschade sneller en royaler afhandelen

Burgemeester André van de Nadort van Ten Boer vindt dat de aardbevingsschade ruimhartiger, sneller en met minder gedoe dan tot nu toe moet worden afgehandeld.

De burgemeester laat dit weten in een verklaring van de gemeente Ten Boer. Hij vindt, net als het Groninger Gasberaad en de Groninger bodembeweging, dat de NAM nóg meer op afstand moet worden gezet. De rol van de NAM moet zich beperken tot het betalen van de schade.

Van de Nadort vindt verder dat de Nationaal Coördinator Groningen Hans Alders in zijn aanpak veel transparanter moet worden. Ook moet Alders concreet aangeven wat er wél en niet wordt gedaan in 2017. Van de Nadort uit deze kritische noten gesteund door het college van Ten Boer als voorschot op de toelichting van Alders op zijn plannen voor 2017 in de raadsvergadering van 15 september.

Van de Nadort kan het huidige systeem van schadeherstel door de inzet van taxateurs, contra-expertises en juristen nauwelijks uitleggen aan de inwoners van Ten Boer. ,,Deze werkwijze kost te veel tijd en te veel geld. Dit geld kan beter worden ingezet voor schadeherstel en compensatie.’’ Volgens hem wordt het vertrouwen onder de bevolking alleen herstelt als de schade zonder gedoe ruimhartig wordt gecompenseerd.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.