Burgemeester Van de Nadort verruilt Ten Boer voor Weststellingwerf

Burgemeester André van de Nadort (PvdA) van Ten Boer wordt de nieuwe burgemeester van de Friese gemeente Weststellingwerf.

Van de Nadort kwam bovendrijven uit een stapel van 37 sollicitatiebrieven voor het burgemeesterschap in Weststellingwerf. Het raadsbesluit om hem voor deze post voor te dragen bij demissionair minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk was unaniem.

Voorzitter Roelof Theun Hoen van de vertrouwenscommissie prees de beoogde nieuwe burgervader als ,,aimabel’’ en ,,zeer benaderbaar’’ en als iemand die ,,weet hoe hij mensen mee moet krijgen.’’

Van de Nadort kent de gemeente Weststellingwerf. Voordat hij burgemeester in Ten Boer werd was hij van 2000 tot 2009 raadslid en wethouder in Steenwijkerland, pal naast Weststellingwerf.

Van de Nadort kijkt hij uit naar de ,,bestuurlijke opgave’’ die er in Weststellingwerf ligt. De gemeente beraadt zich op haar toekomst en liet zich eerder al positief uit over een opgaan in een grotere gemeente. Dat is vertrouwde kost voor hem; Ten Boer gaat in 2019 samen met de gemeente Groningen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen