Burgemeester en wethouders vragen faillissement vv Kiel-Windeweer aan

Een hoogst opmerkelijke stap van de gemeente Hoogezand-Sappemeer in een al jaren slepende kwestie. Burgemeester en Wethouders van Hoogezand-Sappemeer hebben het faillissement van de voetbalvereniging Kiel-Windeweer aangevraagd.

Al enige jaren is er sprake van een verstoorde verhouding tussen de gemeente en Stichting ’t Woldhuus en voetbalvereniging Kiel-Windeweer.  De voetbalvereniging beheerde het dorpshuis maar op een dusdanige manier dat de dorpshuisfunctie er bij in schoot.

Burgemeester en wethouders erkennen dat ze met de faillissementsaanvraag een ongebruikelijke stap zetten. Voor de gemeente is de maat vol. De onduidelijkheid rond de zeggenschap over ’t Woldhuus heeft namelijk te lang geduurd. De gemeente hoopt dat met deze stap ‘t Woldhuus de functie van dorpshuis terug krijgt.

Er is ruzie over de huur- en exploitatieovereenkomst. In diverse juridische procedures is de voetbalvereniging meerdere keren in het ongelijk gesteld. In het proces tussen de Stichting ’t Woldhuus en de voetbalvereniging over de huur- exploitatieovereenkomst heeft de rechter gelast tot ontruiming en een boete aan de voetbalvereniging.

Omdat de achterstallige huurpenningen door de voetbalclub niet zijn voldaan, vraagt de gemeente het bankroet van de club aan. De KNVB is door de gemeente geïnformeerd over dit besluit.

Lees hieronder de brief die aan de gementeraadsleden is verstuurd:

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.