Burgemeester legt eerste steen voor Gasthuis

Aan de Kerkstraat in Hoogezand-Sappemeer werd donderdagmiddag symbolisch de eerste steen gelegd voor het Gasthuis. Het hospice. Een plek om in een huiselijke omgeving te sterven.

De totstandkoming van het Gasthuis had nogal wat voeten in de aarde. Door een economische crisis en aardbevingen is pas vijf jaar nadat er voor het eerst over werd gesproken de bouw een feit. Eerst moest het ontwerp worden versoberd, daarna moest het aangepaste ontwerp aardbevingsbestendig worden gemaakt.

In materieel opzicht mag het dan niet hebben meegezeten: breed gedragen wordt het Hoogezandster Gasthuis zeker. Door de gemeente, de provincie, Steelande wonen, die de bouwgrond beschikbaar stelt en het hospice een gunstig huurcontract gunt, fondsen, instellingen, particulieren en bedrijven die geld beschikbaar stellen, maar zeker ook door de inwoners van Hoogezand-Sappemeer. Vrijwilligers om terminaal zieken in hun laatste dagen te begeleiden zijn er genoeg.

Bert Kolk, voorzitter van de stichting Gasthuis Hoogezand-Sappemeer, loofde de manier waarop het hospice door de gemeenschap wordt gedragen. ,,In 2012, na twee jaar plannen maken, waren we terug bij af. Na nog eens twee jaar tussen hoop en vrees te hebben geleefd, kon na de zomer eindelijk worden begonnen met bouwen. We zijn nu zo ver: het kan en mag niet meer mislukken.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.