Burgemeester sluit café 'Sid bie de buren': schenken aan minderjarigen en vechtpartijen

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn van de gemeente Midden-Groningen sluit het café Sid bie de buren in Siddeburen voor de duur van één maand. Het café overtrad volgens de burgemeester de regels en veroorzaakte overlast. Zo werd drank geschonken aan minderjarigen en waren er vechtpartijen.

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn: „Horecaondernemers die hun verantwoordelijkheid nemen als goed gastheer en zich aan de regels houden, hebben mijn steun. Als ondernemers dat niet doen, kunnen ze erop rekenen dat de gemeente maatregelen neemt.”

Het café moet vanaf vrijdag 22 februari een maand lang op slot.

Alcohol schenken aan minderjarigen

De gemeente Midden Groningen meldt dat het café de laatste maanden meerdere overtredingen van de Drank- en Horecawet beging, waaronder het schenken van alcohol schenken aan minderjarigen. Ook was de leidinggevende niet in het pand en er was geen vergunning aanwezig in het pand.

Het pand heeft in 2016 ook al een waarschuwing gekregen van de burgemeester van de voormalige gemeente Slochteren.

Hoogendoorn: „Al langere tijd is dit pand een zorg, want naast de overtredingen is er ook nog eens sprake van overlast voor de omgeving door vechtpartijen, vernielingen en lawaai. Ook hield het café zich meerdere keren niet aan de sluitingstijden die in onze gemeente gelden. Het is een optelsom van overtredingen en overlast die maakt dat ik een signaal wil afgeven.”

Nogmaals in fout is intrekking vergunning

Het café mag na een maand weer open als de uitbater zich aan de voorwaarden heeft gehouden. Mocht het café daarna toch opnieuw in de fout gaan, dan loopt de eigenaar het risico dat de gemeente de vergunning intrekt.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.