Burgers, tapas en wijn voor de fijnproever

Fijnproevers kunnen hun hart ophalen tijdens het foodfestival van het Noorden dat vrijdag begint in de stad Groningen.

Een burger met een glaasje wijn en een frozen yoghurt na. Zo'n 25 kraampjes met eten en drinken staan vrijdag in de oude drukhal van Dagblad van het Noorden. Naast kraampjes kunnen bezoekers ook workshops volgen.

,,Het wordt leuk, joh”, zegt Rico Zwaving, eigenaar van restaurant De Boom in Groningen. ,,We gaan met zijn allen vooral heel veel lekker eten.” Hij lacht. ,,En ook een beetje slecht. Soms.”

Zwaving is een van de organisatoren van het eet- en drinkfestijn. Hij doet dit samen met Nathan Smits, eigenaar van het Meppeler café de Tapperij en tapasbar La Tasca, en Matthijs Menses, die eerder het Startup Weekend Food op poten zette. Lees hier het interview met het organisatietrio.

Het evenement Foodhallen van het Noorden is 29, 30 en 31 januari te bezoeken aan de Lübeckweg in Groningen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.