Buschauffeur die in Groningen knokt met fietser zit voorlopig thuis

Een buschauffeur van Qbuzz die dinsdagavond op de Eikenlaan in Groningen op de vuist ging met een fietser, blijft voorlopig thuis.

Dat zegt Bonnie Wiersma, woordvoerster van het busbedrijf.

De buschauffeur zette maandagavond rond 18 uur zijn bus stil op de Eikenlaan nadat hij gehinderd werd door een man op de fiets. Deze zou door rood licht gereden zijn, meldt een getuige aan stadsblog Sikkom . Daarvoor zou de fietser al een blikje naar de bus hebben gegooid.

Omstanders halen vechtersbazen uit elkaar

Op gefilmde beelden is te zien dat de fietser op de grond ligt. Vervolgens lijkt de chauffeur te willen uithalen naar de man. Omstanders halen de vechtersbazen aansluitend uit elkaar. Als de bus weer verder rijdt, gooit de fietser nog iets naar de bus.

De politie heeft zowel de chauffeur als de fietser gehoord. Beide wilden geen aangifte doen van het incident. Volgens de politie is de ruzie veroorzaakt door ‘een situatie in het verkeer’. Omdat de fietser onder invloed verkeerde, werd hij gemaand zijn weg lopend te vervolgen. Hij sprong echter weer op de fiets. Daarna werd hij aangehouden. Later is hij weer vrijgelaten.

Qbuzz gaat in gesprek met chauffeur

De busmaatschappij zegt de uitkomsten van het onderzoek van de politie af te wachten voor maatregelen worden genomen. Zo lang er geen aangifte wordt gedaan door de betrokkenen, onderneemt de politie geen actie.  ,,Maar we gaan in gesprek met de chauffeur”, laat Wiersma namens Qbuzz weten.

menu