Bussen houden rekening met toename forensen: zomerdienstregeling korter

ASSEN De zomervakantiedienstregeling voor bussen in Groningen en Drenthe duurt deze zomer voor het eerst maar zes weken.

Het OV-bureau wil hiermee tegemoet komen aan een toenemend aantal forensen dat met de bus reist. Voorgaande jaren gold het aangepaste schema voor zeven tot acht weken.

Nu is gekozen voor de weken tussen 21 juli en 2 september. Het OV-bureau wil de dienstregeling ook duidelijker maken door minder periodes in te plannen met afwijkende tijden.

Op werkdagen in de zomervakantie rijden met name Qliner en Q-link lijnen minder vaak, meldt het OV-bureau. ,,Overdag rijden ze nog wel minimaal twee keer per uur. Veel andere lijnen gaan iets minder vaak rijden of worden met een kleinere bus gereden.’’

Op zaterdagen rijden enkele stadslijnen in Groningen en Q-linklijnen rondom Groningen minder vaak, maar nog wel altijd minimaal twee keer per uur. De dienstregeling van de bussen in Groningen en Drenthe is op zondag het hele jaar door hetzelfde.Tijdens de evenementen Donderdag Meppeldagen, C’est La Vie Emmen, Truckstar Assen, Gouden Pijl Emmen en Gamma Racing Day Assen worden extra bussen ingezet. Dat geldt volgens het OV-bureau ook voor de lijn tussen Groningen en Lauwersoog op momenten dat de boot extra vaart naar Schiermonnikoog.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.