C1000 medewerkers Winschoten vandaag in actie voor baan

C1000 medewerkers in Winschoten gaan vandaag de straat op voor hun baan. Ze vragen het winkelend publiek een petitie te ondertekenen. De actie, van 14.00 – tot 17.00 uur, vindt plaats bij het Jumbo filiaal in Winschoten. Niet toevallig, want de vijftien vaste medewerkers van C1000 willen vanaf 11 juli graag aan de slag bij deze Jumbo. Op die dag sluit de C1000 vestiging aan de Venne.

De onderhandelingen tussen FNV Handel en Jan van der Weele, de franchiser van C1000 en Jumbo, hebben tot dusver niets opgeleverd. ,,Hij wil niet meer dan een maandsalaris meegeven aan de vaste krachten”, zegt Gea Lotterman van de vakbond. ,,Dat komt er op neer dat ze ongeveer zeven maanden een aanvulling op de ww krijgen.”

Lotterman vindt dat de mensen met een vaste baan recht hebben om gebruik te maken van het sociaal plan van Jumbo. Want, Jumbo heeft eind 2011 de C1000 winkels overgenomen. Daarna is een sociaal plan overeengekomen tussen vakbond en Jumbo om de sociale en financiële gevolgen van de integratie op te vangen. ,,Dat betekent dat ze in aanmerking komen voor de katonrecht formule. Maar in eerste instantie gaan we natuurlijk voor baanzekerheid.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.