CDA Bedum waarschuwt voor ‘gevaarlijke adder onder het gras’ bij schadeafhandeling met CVW

Het CDA in Bedum waarschuwt mensen met terugkerende schade om te tekenen voor ‘algehele en finale kwijting’ op een formulier van Centrum Veilig Wonen (CVW).

Kristel Rutgers, die per 1 april de nieuwe fractievoorzitter van CDA Bedum wordt, zegt dat het CVW gedupeerden met terugkerende schade een overeenstemmingsformulier voorlegt met een ‘gevaarlijke adder onder het gras’.

Overeenkomst

,,Om de schade te kunnen laten herstellen, moet een overeenkomst getekend worden. Hierin staat onder meer, zonder dat de verstrekkende gevolgen hiervan goed worden toegelicht, dat mensen akkoord gaan met ‘algehele en finale kwijting’.

Als een bewoner met schade daar niet mee akkoord gaat, vervalt het herstelvoorstel. Dan is er geen zicht meer op een spoedige aanpak van erkende aardbevingsgerelateerde schade.

Onnacceptabel

,,Onacceptabel’’, aldus Rutgers. ,,Dat het CVW snel wil handelen, juichen wij toe, maar deze werkwijze vinden wij schandalig.’’

Aan de andere kant, aldus Rutgers, als de schademelder wél tekent, gaat hij akkoord met die algehele en finale kwijting.

,,Dat houdt in dat als de schade ‘terugkeert’, het CVW niet meer aansprakelijk is, maar dat de bewoner met het bouwbedrijf dat de schade heeft hersteld in discussie moet gaan over garantie.’’

Boos

Die consequentie wordt evenwel niet met de schademelder besproken. Rutgers: ,,Dat maakt mij boos. Er moeten nu eindelijk echte en eerlijke oplossingen komen voor alle problemen rondom de gaswinning.’’

Het CVW kon gisteren niet reageren.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.