CDA roept op tegen windpark N33

Het CDA in Veendam roept mensen op om hun bezwaren tegen de komst van het windpark N33 via zienswijzen aan minister Kamp kenbaar te maken.

Voorzitter Jan van der Meijden van CDA Veendam-Wildervank wil dat de bevolking duidelijk maakt aan de minister dat er voor het windpark geen draagvlak is. De partij heeft voor bezwaarmakers kant en klare zienswijzen klaarliggen die alleen nog ondertekend en verzonden moeten worden.

De windmolens langs de N33 krijgen een ashoogte van 110 of 135 meter. De tiphoogte is nog veel hoger. Van der Meijden stelt dat de Martinitoren in Groningen slechts 97 meter hoog is. ,, Het beeld van Veendam zal door die molens overheerst worden met hinder voor de woonomgeving. Willen wij dat?”, vraagt de CDA’er zich af.

Volgens de afdelingsvoorzitter heeft het indienen van een zienswijze zeker effect. ,,Wie zwijgt stemt toe. Iedereen kan een zienswijze insturen dat het hier niet mag gebeuren.” Volgens het CDA kunnen de geplande molens 3 kilometer naar het oosten verplaatst worden. Deze verplaatsing zou minder overlast veroorzaken. Ook stelt de partij een geheel andere locatie voor in de provincie, waar woonbebouwing op grotere afstand ligt van de molens.

De zienswijzen kunnen tot 10 november worden ingestuurd.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.