Steeds meer agressie richting winkelpersoneel in aanloop naar kerst: 'Zet professionele beveiligers in bij supermarkten'

Foto: ANP

Supermarkten en andere vitale winkels moeten zo snel mogelijk professionele beveiliging inzetten. Die oproep doet het CNV. De vakbond stelt op basis van ontvangen meldingen dat agressie richting winkelpersoneel de laatste dagen toeneemt.

Het CNV verwijst onder meer naar een incident in een supermarkt in Amsterdam. Daar werd dinsdagmiddag een medewerker neergestoken. Ook op andere plekken vertonen klanten intimiderend gedrag, aldus het CNV.

,,Heel Nederland doet nu kerstboodschappen. Nooit eerder was het zo druk in winkels. De onderhuidse spanning neemt toe", stelt CNV-voorzitter Piet Fortuin. ,,Dat is een grote verantwoordelijkheid voor het personeel dat klanten moet wijzen op de coronaregels en het dragen van mondkapjes."

Fortuin wijst erop dat veel medewerkers tieners zijn die tegen een laag loon slopende dagen maken. ,,Zij vinden het vaak lastig om mensen aan te spreken op het hanteren van veiligheidsregels. Professionele beveiliging is voor deze week en volgende week noodzakelijk. Doen we niets, dan dreigt de situatie op sommige plekken uit de hand te lopen."

Filmpje met Aldi-medewerker in Groningen

Onlangs dook ook een filmpje op van een Aldi-medewerker in Groningen die agressief werd aangesproken door een amateurvlogger. De supermarkt was niet over de situatie te spreken.

Gisteravond kreeg een video aandacht waar een klant zonder mondkapje zich aggressief gedraagt in de Kruidvat. ,,We schrikken van de heftige toon die deze klant uitslaat”, zei een woordvoerster van de winkelketen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Coronavirus