CVW gaat bevingsschade sneller herstellen

Het Centrum Veilig Wonen gaat vanaf 1 februari een deel van de aardbevingsschades sneller herstellen.

Het Centrum Veilig Wonen gaat vanaf 1 februari een deel van de aardbevingsschades sneller herstellen.

Het streven is om de gevallen die ervoor in aanmerking komen binnen vijf dagen aan te pakken. Daarmee hoopt Centrum Veilig Wonen (CVW) dat meer mensen kiezen voor snel herstel in plaats van uitbetaling. Bij Versneld Hersteld worden erkende aannemers ingeschakeld, waarmee mogelijke discussies over vervolgschades worden voorkomen.

Met de nieuwe aanpak wil Centrum Veilig Wonen het herstelproces vriendelijker maken. Het belangrijkste voordeel bij de nieuwe aanpak is dat de bewoner snel van zijn schade af is en er zo weinig mogelijk omkijken naar heeft.

CVW kreeg de laatste vier maanden steeds meer kritiek. Onder meer van Onafhankelijk Raadsman Leendert Klaassen. De Tweede Kamer uitte al haar zorgen daarover.

Het zijn vooral schades met een korte hersteltijd die in aanmerking komen. Zoals stuc-, schilder- en metselwerk dat binnen één of twee dagen verholpen kan worden. Als een schade-expert de schade geschikt acht, start vijf werkdagen na de melding het herstel van de schade.

Bewoners kunnen zich niet aanmelden. Algemeen directeur Peter Kruyt van Centrum Veilig Wonen: ,,Vanaf 1 februari herstellen we een beperkt aantal schades met Versneld Herstel. Als dat goed uitpakt gaan we de aanpak uitbreiden.''

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen