Café Hammingh in Garnwerd heropent op 2 maart de deuren

De kogel is door de kerk: Café Hammingh in Garnwerd maakt een doorstart en doet dat aan de hand van exploitantenduo Wicher Werk en Sigrid Heeres, geen onbekenden in de regio.

„Dit was een uitgelezen kans”, laat Heeres weten. Afgelopen januari trok de vorige exploitant – Sander Vrieling – de stekker eruit. „Daar namen wij kennis van en legden vervolgens contact met verhuurder Matthijs van der Ploeg. Daarna is het balletje gaan rollen.”

Met man en macht bezig

Werk en Heeres, al 27 jaar getrouwd, zijn geen onbekenden in de lokale horecawereld. Het duo richtte 25 jaar geleden Herberg van Ede in Molenrij op en ronden momenteel hun werkzaamheden af in Leens, waar zij Het Schathoes exploiteerden bij Borg Verhildersum.

Heeres: „We hebben er zin in, fantastisch dit. Het is een prachtig pand, ontworpen door dezelfde architect die ook de Molenrij heeft vormgegeven. We zijn al een paar dagen druk aan het verven, met man en macht zijn we bezig. Op 2 maart verwachten we de eerste gasten te ontvangen.”

Het duo neemt twee fulltime medewerkers en een paar parttimers mee uit Het Schathoes. Ze zijn nog in gesprek met de zes werknemers die onder de vorige eigenaar in Café Hammingh werkten.

Schadeloosstelling nog ongewis

Volgens curator Wim Entzinger trok exploitant Vrieling tijdig de stekker uit het bedrijf toen eind vorig jaar betalingsproblemen ontstonden. Daardoor is de schuldenlast beperkt tot minder dan 100.000 euro, zo rekent hij voor.

De nieuwe exploitant kan voor deze schuld niet opdraaien. Toch wil de curator nagaan of het mogelijk is de schuldeisers in ieder geval gedeeltelijk schadeloos te stellen. Maar zover is het nog niet, zegt Entzinger. „Dat is nog ongewis. De afwikkeling van het faillissement duurt nog maanden.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.