Cameratoezicht verlengd in centrum Ter Apel

Het cameratoezicht in het centrum van Ter Apel wordt met een jaar verlengd. Dat zegt burgemeester Leendert Klaassen van de gemeente Westerwolde.

De camera’s werden twee jaar geleden op verschillende plekken in het dorpscentrum bevestigd. Dit naar aanleiding van het feit dat een kleine groep bewoners van het asielcentrum overlast veroorzaakte. Het ging bij die bewoners om Veilige Landers. Mensen uit veilig verklaarde landen.

Momenteel zorgt een kleine groep Veilige Landers opnieuw voor overlast: daarbij gaat het onder meer om winkeldiefstallen. ,,Daarom hebben we besloten het toezicht met een jaar te verlengen’’, zei Klaassen tegen de leden van de gemeenteraad.

‘Extra inzet politie is nodig’

Vanuit de gemeenteraad werd ook de wens geuit voor meer politiemensen in Ter Apel. Coalitiepartij Gemeentebelangen stelde daar ook schriftelijke vragen over. ,,Het politieteam Westerwolde bestaat uit 15 mensen en dat is te weinig’’, zegt Paul Timmermans, raadslid namens Gemeentebelangen.

Burgemeester Klaassen zei dat het praat met de politie over extra inzet. Of die structureel is, kon hij niet zeggen. ,,Maar de extra inzet moet er sowieso komen als de situatie daar om vraagt.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.