Campagne voor fietsverlichting start in Winschoten

Het is weer langer donker. Daarom vestigen Verkeerswijzer Groningen en Veilig Verkeer Nederland de aandacht weer op fietsverlichting. Vrijdag start de campagne ‘Ik val op in Groningen’.

De aftrap is op het Oldambtplein in Winschoten waar burgemeester Pieter Smit, ook fietsambassadeur in Groningen, gaat meehelpen bij een controle. Daarbij kunnen fietsers hun verlichting gratis laten repareren door een fietsenmaker.

Het zijn vooral jongeren die zonder licht fietsen. Vaak doen ze dat omdat de lampjes kapot zijn, blijkt uit onderzoek van TNO. Om te wijzen op de gevaren zijn er de komende weken verschillende acties in de provincie Groningen.

Zo staan langs wegen en fietspaden borden die mensen attenderen op het gebruik van fietsverlichting. Op tachting fietspaden komt verder een graffiti-afbeelding met de tekst ‘Fiets verlicht!’. De afbeelding is volgens de provincie gemaakt met milieuvriendelijke krijtverf en tijdelijk van aard. Na verloop van tijd verdwijnt de verf door slijtage en regen.

Veilig Verkeer Nederland gaat bovendien in november en december controles houden op drukke fietspaden in de provincie. Daarbij worden fietslampjes en folders uitgedeeld. Kapotte fietsverlichting kan ter plekke worden gerepareerd. Na de publieksacties gaat de politie controlen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.