Campagne voor potjes met deksels

Te veel huishoudelijk afval verdwijnt nog altijd in de grijze container. Ook glas. Gemeenten starten een actie om glas beter te scheiden.

Gemeenten (als Stadskanaal en Veendam) is er alles aan gelegen afval zo goed mogelijk aan de bron te scheiden. Ze doen mee aan de landelijke actie Glas in ’t Bakkie. Gisteren werd het winkelend publiek geïnformeerd in Stadskanaal. Zaterdag staan promotieteams in Veendam. Van 11.00 tot 14.00 uur in het ABC-winkelcomplex en van 15.00 tot 17.00 uur in Autorama.

De boodschap van de campagne is helder: het wordt de mensen nog gemakkelijker gemaakt. Ook deksels en doppen mogen mee de glasbak in. Flessen en potten hoeven ook niet langer schoongemaakt te worden. Voortaan is leeg schoon genoeg. Gesteld wordt dat recyclingbedrijven door nieuwe technieken goed kunnen sorteren.

Nederlanders produceren jaarlijks zeker 500 kilo huishoudelijk afval per persoon, dat is inclusief zo’n 27,5 kilo aan zogeheten verpakkingsglas. Flessen en potten in alle soorten maten. Het meeste glas wordt netjes in de glascontainer gegooid. 20 procent verdwijnt nog altijd in de grijze afvalcontainer. Gemeenten ontvangen voor dit deel geen vergoeding en moeten daarnaast extra betalen voor de afvalverbranding.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.