Camping Sellingen eist veiligheidsmaatregelen oevers Sellingerbeetse

Hans Doorschodt van camping De Papaver in Sellingen eist veiligheidsmaatregelen rond ontgrondingsplas Sellingerbeetse. Hij stapte maandag naar de Raad van State tegen de provincie Groningen. Zijn campinggasten maken druk gebruik van de plas.

,,Die hou je niet tegen met hekken’’, zegt Doorschodt. Volgens de campingeigenaar zijn de oevers van de plas gevaarlijk steil. Doorschodt eist dat de provincie Kremer Zand, die daar zand oppompt, tot de orde roept. Gedeputeerde Staten zien daar geen reden voor.

Dwangsommen

,,Op papier zal het allemaal wel kloppen maar de provincie loopt weg voor de realiteit’’, zei Doorschodt, die met een advocaat naar de Raad van State stapte. Volgens de provincie voldoet de afwerking van de plas aan de afspraken. Wel heeft Kremer ooit dwangsommen gehad, omdat niet volgens de vergunning was gewerkt. De dwangsommen zijn verjaard en het werkplan werd aangepast aan de feitelijke situatie.

Reanimatie jongetje

In 2010 moest een jongetje gereanimeerd worden dat te water was geraakt. Doorschodt schoot daarover maandag na de rechtszitting plotseling vol. ,,Moet dat eerst wéér gebeuren’’, zei hij.

Uitspraak van de Raad van State volgt over enkele weken.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.