Campus Cycle Groningen: groene deelfiets voor Zernike

Campus Groningen heeft voor de Zernike Campus 15 deelfietsen van BikeShare050 overgenomen en omgedoopt in Campus Cycles. Ze staan sinds vanmiddag op P+R Reitdiep.

Bezoekers, studenten en medewerkers van bedrijven en instellingen op de Zernike Campus -maar ook anderen- kunnen de fietsen gebruiken. De eerste tien uur zijn gratis. Het slot kan open met een nieuw appje.

Bike Share 050 duurde vorig jaar zeven maanden en telde 75 deelnemers vanuit zes instellingen op verschillende plekken in de stad. Ze hadden problemen met het vinden van de juiste stallingsplek (nu alleen P+R Reitdiep) en de toenmalige app.

Er komen steeds meer deel/leenfietsen bij

Volgens Groningen Bereikbaar was het enthousiasme over de deelfiets wel groot. Dat blijkt ook uit de toename van (en plannen voor) deel/leenfietsen bij bedrijven en instellingen, zoals gemeente, Noorderpoort en Alfa College, provincie, Bedrijvenvereniging Zuid-Oost en Rijksuniversiteit.

De belangrijkste deelfiets van Groningen is de OV-fiets van NS. Die is op verschillende stations én P+R locaties beschikbaar. Groningen Bereikbaar stimuleert de deelfiets voor een deel (het laatste) van de route naar studie, werk of afspraak.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.