Cel geëist voor het uit raam gooien van kamergenoot

Tegen een 34-jarige man is negen maanden celstraf (waarvan zes maanden voorwaardelijk) geëist wegens een poging tot zware mishandeling.

In augustus zou hij een kamergenoot uit het raam hebben laten vallen van de bed-bad en broodvoorziening aan de Helsinkiweg in Groningen (het oude Formule 1 hotel).

Gevallen met de fiets

Aan de val zou een een worsteling in de kamer op de tweede verdieping vooraf zijn gegaan. Het slachtoffer - dronken - verklaarde aanvankelijk dat hij was gevallen met zijn fiets. Een paar dagen later deed hij aangifte. Hij zou bij thuiskomst het raam hebben geopend. De verdachte zou hem vervolgens hebben geduwd. De verdachte ontkent. Volgens hem is het stomdronken slachtoffer gevallen.

Vastgehouden en losgelaten

Getuigen verklaarden later dat ze een worsteling zagen waarbij een man uit het raam werd geduwd. Het slachtoffer werd eerst vastgehouden, maar toen losgelaten. Het Openbaar Ministerie noemt de verklaringen van de getuigen betrouwbaar en baseert het bewijs op deze verklaringen.

De advocaat van de verdachte vindt dat geen waarde moet worden gehecht aan de getuigenverklaringen. Zij pleitte voor vrijspraak.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.