Cel geëist voor inbraakgolf bij bedrijven in Stad

Een 45-jarige man uit Groningen is volgens het Openbaar Ministerie verantwoordelijk voor een inbraakgolf bij verschillende bedrijven in de stad.

Tegen hem werd drie jaar cel, waarvan een jaar voorwaardelijk geëist. Daarnaast moet hij zich voor zijn hardnekkige drugsverslaving laten behandelen en naar een instelling voor begeleid wonen in Groningen. Daar woonde hij al, maar hij belandde begin dit jaar op straat, waardoor het weer misging.

Zo brak hij tussen februari en april onder meer in bij het Noorderpoort College, stal hij de portemonnee van een beveiliger bij Martiniplaza, nam hij geld weg bij de Groningsche Cricket en Hockey Club (GCHC) aan het Blauwborgje en roofde hij de kassa leeg bij een wasserette in Helpman.

De man bekende de diefstallen in grote lijnen. Zijn grootste slag sloeg hij bij Brasserie Stijl in woonwinkel Kruit en Kramer aan de woonboulevard Hoendiep. Daar wist hij in totaal zo'n 1900 euro mee te nemen. Toch kwam hij niet ver met het geld; kort na de nachtelijke inbraak werd hij in de kraag gevat.

Advocaat Theo Pluijter pleitte voor een celstraf die gelijkstond aan het voorarrest. ,,Je ziet aan zijn strafblad dat hij niets leert van een gevangenisstraf, het is beter om zijn problemen aan te pakken." Dat strafblad telt 21 kantjes.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen