Celstraf geëist tegen oud-ondernemer die op dievenpad belandde

Tegen een 36-jarige man uit Groningen is vijftien maanden celstraf geëist wegens diefstallen en een poging daartoe. Uit het gebouw van tennisverenging GTV zou de man in april dit jaar geld (uit de fooienpot) en een laptop hebben gestolen. Kort na de inbraak werd hij aangehouden.

Eind vorig jaar zou hij hebben ingebroken in een woning in Veendam. De inbreker werd overlopen. Toen hij er vandoor ging, verloor hij een handschoen. Aan de binnenkant van de handschoen werden dna-sporen aangetroffen die kunnen worden gekoppeld aan de verdachte.

Ook zou hij betrokken zijn bij diefstallen uit bedrijfsauto’s in Groningen en Drachten.

Geen geld, geen uitkering

De man geeft de inbraak bij de tennisvereniging toe. ,,Ik heb geen geld, geen uitkering, daarom.’’ De andere beschuldigingen ontkent hij. Hij zegt sinds 2014 niet meer in Veendam te zijn geweest. In dat jaar werd hij veroordeeld tot een gevangenisstraf van anderhalf jaar wegens een serie inbraken in Veendam. Een verklaring voor de aanwezigheid van zijn dna in de handschoen had hij niet. ,,Heel raar.’’

Op de fles

Voordat de man het dievenpad opging, had hij een eigen steigerbouwbedrijf. In 2012 ging dit bedrijf op de fles. De verdachte hield er een schuld van 100.000 euro aan over.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.