Celstraf geëist voor misbruik van twee zusjes

Voor seksueel misbruik van twee zusjes uit Tripscompagnie is tegen een 36-jarige man uit Oude Pekela 30 maanden celstraf geëist, waarvan 10 voorwaardelijk.

De man woonde van 2000 tot 2007 bij een bevriend gezin in Tripscompagnie. In die periode heeft hij beide jongste kinderen veelvuldig misbruikt, stelde de officier van justitie gistermiddag voor de rechtbank. De meisjes waren pas rond de 3 en 5 jaar oud toen de ontucht begon.

De verdachte ontkent de aantijgingen. ,,Ik doe alles wat God verboden heeft. Maar dit zou ik nooit doen’’, aldus de man, die eerder is veroordeeld voor vermogensdelicten en drugshandel. Zijn advocaat vroeg om vrijspraak.

‘Die van mij is zeker niet klein, ik leg hem zo op tafel’

De zusjes hebben vorig jaar aangifte gedaan. Hun verklaringen vertonen veel overeenkomsten. De officier ziet een duidelijk patroon: van het voorlezen uit seksboekjes tot vergaande seks. De rechter spraken hem aan op zijn seksuele moraal.

Uit zijn woorden bleek weinig respect voor vrouwen. Beide meisjes benoemen het opvallend kleine geslachtsdeel van de dader. ,,Zoiets verzint een kind toch niet’’, aldus een rechter. ,,Die van mij is zeker niet klein’’, aldus de man. ,,Ik leg hem zo op tafel, als u wilt.’’ Daar ging de rechter niet op in.

De advocaat van de verdachte noemde de verklaringen van de slachtoffers onbetrouwbaar. Evenals het verhaal van een oudere zus die zegt dat zij de verdachte betrapte met een zusje.

Allemaal leugens, stelde de man. Als motief voor valse beschuldigingen opperde hij: ,,Misschien omdat ik hun moeder van speed voorzag.’’ De vrouw overleed drie maanden voordat de meisjes aangifte deden. Uitspraak 21 december.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.