Celstraf van 4 jaar geëist voor kindermishandeling in Stadskanaal

Tegen een 35-jarige man uit Stadskanaal is een celstraf van vier jaar geëist wegens een poging tot doodslag. De man zou in februari vorig jaar zijn stiefkind, dan 2 jaar oud, hebben mishandeld en hebben geprobeerd te wurgen.

De officier van justitie: ,,In plaats van het kind veiligheid te bieden, heeft hij het kind ernstig mishandeld. Alleen een langdurige celstraf is op z’n plaats.’’

Schuim uit de mond

Op 15 februari belde de moeder van het kind 112. Het leek, zo meldde ze, alsof haar kind een aanval had: er kwam schuim uit zijn mond, ogen waren weggedraaid, de lippen waren blauw en de hals was opgezet. Het kind huilde als een zeehond, zo werd gezegd.

Het kind werd met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Op grond van het letsel vermoedden artsen dat er sprake was van kindermishandeling waarna via een vertrouwensarts de politie werd geïnformeerd. Die stelde een onderzoek in. In april werd de stiefvader aangehouden.

Een lieve vader

De man ontkent dat hij het kind iets heeft aangedaan. ,,Nooit zou ik een kind pijn doen. Waarom zou ik dat doen? Ik ben een lieve vader.’’ Een forensisch arts, aanwezig in de rechtszaal, verklaarde dat het zo goed als zeker is dat het geconstateerde letsel moet zijn toegebracht. Andere mogelijkheden, een ongeluk bijvoorbeeld, sluit hij uit.

De advocaat zegt dat er wel andere mogelijkheden zijn: een huidziekte kan ook letsel in de hals veroorzaken. Dit had nader onderzocht moeten worden door bijvoorbeeld een dermatoloog, aldus de advocaat. Haar stelling: ,,Zonder nader onderzoek kan niet met zekerheid worden gezegd dat er sprake is van kindermishandeling.’’

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.