Celstraf voor dollemansrit door Sappemeer

Foto: Archief Jaspar Moulijn

Een 32-jarige man uit Stadskanaal heeft een maand en een week gevangenisstraf gekregen omdat hij op 3 juni een dollemansrit maakte door Sappemeer.

Zeven biertjes

De man had naar eigen zeggen zeven biertjes op en was na een ruzie razend in zijn auto gestapt. Hij reed zigzaggend en met gierende banden door de Slochterstraat. Voetgangers moesten opzij springen om niet geraakt te worden. Verschillende auto's werden wel geraakt en liepen beschadigingen op.

Uiteindelijk werd de Knoalster aangehouden door de politie, wat ook niet zonder slag of stoot ging. Zijn rijbewijs bleek al sinds 2012 te zijn verlopen.

Trilplaten

Verder werd hij veroordeeld omdat hij trilplaten en een breekhamer had gehuurd bij Hubo in Zuidlaren, maar deze nooit had teruggebracht. Zijn eigen verklaring was dat ze waren gestolen uit zijn auto, maar daar trapte de rechter niet in omdat hij vooraf een vals adres had opgegeven en de vermeende diefstal niet bij de bouwmarkt had gemeld.

De man had al een behoorlijk strafblad. Hij moet in totaal zo'n 2500 euro aan schadevergoedingen betalen aan de eigenaren van de beschadigde auto's.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen