Celstraf voor man die dorpsgenote aanviel

De 33-jarige G.M. uit Midwolda is door de rechtbank in Groningen veroordeeld tot dertig maanden celstraf (waarvan tien voorwaardelijk) wegens bedreiging en vrijheidsberoving.

De opgelegde straf is conform de eis. In juli dit jaar drong M. gewapend met een mes de woning van de vrouw binnen. Hij bedreigde haar en probeerde te voorkomen dat ze de woning verliet. Dat lukte haar uiteindelijk wel waarna ze in paniek de buren wist te bereiken die de politie belden.

Wat de man bezielde is onduidelijk. Tijdens de rechtszaak werd gesuggereerd dat de man mogelijk verliefd is op de vrouw omdat hij veelvuldig haar Facebookpagina bezocht. M. stond in het dorp goed bekend en was ook actief in het dorpsleven.

De rechtbank spreekt van een zeer ernstig feit. Het slachtoffer was zeven maanden zwanger en stond doodsangsten uit. Dat zij nog altijd niet weet waarom hij het op haar had gemunt, maakt het extra zwaar, vinden de rechters. M. moet ook een schadevergoeding betalen van 8000 euro. Na de straf moet hij zich laten behandelen.

Lees ook het rechtbankverslag: De dorpsgenoot

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.